Fra hjerte til mindestjerne
– historien om mine smykker

Det er følelserne inden i mig, der får mine hænder til at arbejde, hvilket er grunden til, at Stay Strong kollektionen ikke er opstået på en dag. Jeg er bestemt ikke færdig med at designe og jeg glæder mig til at udtrykke endnu flere af mine følelser gennem mit design. Alle smykker er synligt indgraveret med STAY STRONG.

Hjertet

Hjertet er et symbol, de fleste af os kender. Det symboliserer kærlighed og livets centrum. Hjertet har, gennem min rejse med Stay Strong, været mit anker. Det har givet mig styrke og har været med til at give mig mod på at starte på noget nyt. Samtidig minder hjertet mig om de svære situationer, jeg har været igennem for at kunne gøre det, jeg gør i dag.

som vedhæng

Hjerte vedhænget var det første Stay Strong smykke jeg designede. Jeg startede med at designe et massivt sølvhjerte men følte ikke smykket var færdigt. Hjertet skulle være en gave til min meget syge veninde og jeg ønskede at give hende nogle ord med på vejen, men havde svært ved at finde de helt rigtige. En nat vågnede jeg, skrev nogle ord ned på et stykke papir og gik atter i seng. Da jeg vågnede næste morgen stod ordene Stay Strong på papiret. Jeg fik følelsen af, at det var disse to ord, jeg i lang tid havde ledt efter. Jeg indgraverede ordene i sølvhjertet. Min veninde blev meget taknemlig for gaven og dens budskab.

som armbånd

Mange af mine kunder havde efterspurgt et hjerte i armbånd. Jeg syntes godt om ideen og ønskede at lave et armbånd, som kunne sidde fast om armen, hvor hjertet var synligt og samtidig blev holdt på plads. Personligt er jeg meget vild med armbånd lavet af fladt læder hvorfor jeg valgte dette til Stay Strong armbåndet. Efter adskillige forsøg valgte jeg, at læderet skulle gå igennem hjertet, hvilket for mig også symboliserede det, at hjertet blev holdt fast og passet på.

som ørering

Stay Strong øreringene er designet med udgangspunkt i den indre del af det originale Stay Strong hjerte vedhæng. Dette skaber en forbindelse mellem øreringene og hjertet. Alle mine smykker har Stay Strong indgraveret, hvilket jeg også ønskede at øreringene fik. Jeg startede med at indgravere begge ord på hver ørering, hvilket så helt forkert ud. Efterfølgende prøvede jeg så at dele budskabet op så der stod et ord på hver ørering. Det gav mening, og øreringene blev lavet således, at man ved at kigge på personen med øreringene, kunne læse budskabet fra venstre til højre.

Cirklen

Cirklen er et symbol på totalitet og helhed men ses også som symbol på selve livet. Cirklen i sig selv er en form uden egentlig begyndelse og ende, hvorfor den ofte ses som symbol på noget evigt. Der er både noget fuldendt og noget tvetydigt over cirklen. En lukket kreds leder altid mine tanker hen mod noget evigt og uendeligt, men samtidig mod noget afsluttet. Stay Strong cirklen symboliserer din helt egen historie fyldt med livsændrende oplevelser, der på en eller anden måde har udfordret din styrke. Cirklen samler og favner denne historie.

som vedhæng

Flere kunder havde over en længere periode efterspurgt et herresmykke. Min inspiration til cirklen som symbol til herresmykket kom, da jeg sad og arbejdede med en sølvring. Den passede ind i samme lædersnor som blev brugt til hjertet, men det viste sig yderligere, at den også vejede det samme som hjertet. Pludseligt gav det mening. Cirklen skulle bruges til herresmykket. Stay Strong blev indgraveret på nederste del af cirklen.

som armbånd

Herrearmbåndet skulle kunne sidde som et ur, ikke for stramt ej heller for løst, på armen. Læderarmbåndet består af to læderdele der krydser hinanden i cirklen. Denne krydsning gør, at cirklen bliver synlig og holdes på plads af armbåndet. For at budskabet Stay Strong kunne læses valgte jeg at indgravere Stay på den øvre del af cirklen og Strong på den nedre del af cirklen.

Uendelighedstegnet

Uendelighedstegnet er et symbol på noget uden ende. Det symboliserer uendelighed og ubegrænset kærlighed og lykke. Tegnet føles så uberørt, evigt og uden bekymringer. Stay Strongs uendelighedstegn symboliserer, at du er elsket og ønsket og at du ønskes alt det bedste i livet. Gennem Baby/barne smykket opfordres du også til at gribe livet og gøre dine drømme til virkelighed. Uendelighedstegnet kan rumme den uendelige og ubetingede kærlighed, du føler som forælder. Det vil altid minde dit barn om, at det er elsket og altid vil kunne finde støtte i dig igennem sit liv.

Uendelighedstegnet som finger ring kan rummer din egen historie, hvor du er blevet udfordret på den ene eller anden måde.

til barnet

Jeg havde længe gået med ideen om at lave et smykke til babyer/børn. Jeg havde tænkt, designet, smidt væk og startet forfra. Mine smykker hænger alle sammen gennem designet og det ønskede jeg selvfølgelig også at baby/barnesmykket skulle gøre. Jeg begyndte at arbejde med uendelighedstegnet, et tegn der er så uberørt, ubrydeligt og evigt. Min mavefornemmelse var god, det var det rigtige til dette smykke. Smykket er delt op i to aldersgrupper. Fra 0-3 år fås smykket på en sølvkæde. Fra 3 år kan denne kæde erstattes med en rådyrskind eller en ruskindssnøre i forskellige farver. Herved kan smykket bruges til barnet er omkring 12 år. Snørerne kan tilkøbes ved køb af babysmykket og kan på denne måde blive en gave, der kan bruges i mange år. Det er let at skifte fra kæde til snøre.

som armbånd

Mange voksne ville også gerne eje dette armbånd, men det var designet til barnet. Jeg lytter til jer og har derfor i længere tid arbejdet på et andet udtryk – det blev til et unisex armbånd, som nu kan bæres af alle. Armbåndet passer til ham, til hende og jeres barn. Armbåndet kan forbinde jeres fælles historie – hvor budskabet er, at forblive stærk.

som fingerring

Medens jeg arbejdede på babysmykket, havde jeg fået lavet en større udgave af uendelighedstegnet. Jeg havde altid forestillet mig, at jeg ville tage udgangspunkt i hjertet når jeg designede Stay Strong ringen. En dag sad jeg og bukkede det store endelighedstegn rundt om min finger, jeg kiggede ned, fik et sug i maven og vidste pludselig hvordan Stay strong ringen skulle se ud. Ringen, som mange havde efterspurgt, men som jeg ikke havde kunnet få til at falde på plads. Min fotograf fortæller mig senere, at skyggen af ringen, viser sig som et hjerte på den underliggende overflade. Så selv uendelighedstegnet har hjertet i sig –  hjertet som startede Stay Strong konceptet.

Mindestjernen

Stjernen er i fysisk forstand et lys, der skinner i mørket, og for mange mennesker er den et generelt symbol på lysets kamp mod mørkets kræfter. Efter at have mistet min far, blev mindestjernen min måde at bære min sorg og mine minder mere åbenlyst på. Stay Strong mindestjernen symboliserer én du har mistet – den er et anker og et signal om minder, sorg, glæde, tårer og sårbarhed. Den symboliserer at du har elsket eller stadig elsker – at du har din egen historie med et andet menneske, som måske ikke længere er til stede. Mindestjernen er givet til dig med ønsket om, at du vil finde styrke i den og mindes kærligheden.

som armbånd

I 2015 oplever jeg stor sorg, da jeg mister min far til kræften. Kort tid efter hans død føler jeg behov for at bearbejde mine følelser igennem design. Her designer jeg en stjerne – mindestjernen. Stjernen er perfekt til Stay Strong armbåndet, da den er designet så den flot lægger sig oven på hjertet. Den fungerer som en kapsel, der beskytter det hjerte, der bærer Stay Strong budskabet. Mindestjernen i armbåndet viser omverden, at man er i sorg, men samtidig har minder, man vil huske. Minder, der får et smil frem på læberne. Personligt rører jeg ofte ved min stjerne og sender derved en tanke op til min far. For mig blev min far en stjerne på himlen. Jeg behøver dog nu ikke vente på, at himlen får stjerner, da stjernen er hos mig hele tiden.

som halskæde

Jeg savnede også, at stjernen kunne bæres om halsen. En dag sad jeg med stjernen i hånden – jeg følte hele tiden stor trang til, at stjernen skulle lægge ved mit eget fysiske hjerte – men Stay Strong hjertet skulle også indgå, de hører sammen for mig.
Jeg drejede stjernen, og pludselig fik jeg ideen. Jeg lavede en lille udgave af Stay Strong hjertet – det lille hjerte skulle hente stjernen fra himlen, dette kunne løses ved, at hjertet skulle fungere som en lås. Tanken om, at hente stjernen ned fra himlen og lægge den tæt ved ens fysiske hjerte – det var lige det stjerne halskæden skulle have med sig.

Halskæden kan også gå 2 gange om halsen ved at trække kæden gennem stjerne og så lukke den med hjertet. Stjerne skal sidde på siden af halsen tæt ved pulsen på halsen.

Stjernen vil nu altid mærke hjerteslag eller pulsslag – der nu banker for stjernen – den vi har mistet.
Halskæden fås i sølv og forgyldt sølv.