fbpx

Min mors historie der startede Stay Strong

stay strong

Siden 1996

Historien starter, da jeg i 1996 havde en meget svær periode, hvor jeg bl.a. blev lagt i kunstig koma i 5 uger. Herefter havde jeg svært ved at fungere, jeg led af angst, depression og havde svært ved at have 2 bolde i luften på samme tid. Dette betød, at jeg ikke kunne vende tilbage til mit job som IT medarbejder.

Tingene vender

Jeg har ikke altid været kreativ, det er først i 1998 at jeg finder ud af, at jeg faktisk kan noget med mine hænder. Jeg var allerede på daværende tidspunkt fascineret især af smykke verdenen, hvorfor jeg valgte at tage et 2-årigt kursus, hvor jeg lærte om lodning, slibning osv. Smykke produktionen blev mere og mere min måde at udtrykke mig på.
Jeg arbejder i følelser, og det at designe virker til at have en helende virkning på mig som person. Som smykke designer knytter jeg altid bånd til de mennesker som jeg designer for.

Karin Judith

Smykkekunstner

Det første hjerte

I foråret 2011 bliver min veninde, Tina, meget syg af kræft. I december 2011 designer jeg et massivt sølvhjerte. Hjertet havde en enorm stor betydning for mig, men jeg havde svært ved at beskrive præcis hvad dets betydning var. I januar 2012 designer jeg Tinas vielses ring, da hendes kæreste og hende vil nå at blive gift, inden hun bliver alt for syg.
I det øjeblik hvor Tina ringede og fortalte mig, at hendes situation var forværret, vidste jeg ikke blot hvem, der skulle have det sølvhjerte, jeg havde designet, men også hvilken betydning det havde.
Tina kæmpede sin egen kamp mod kræften, og det var igennem hendes kamp, jeg fik inspirationen til Stay Strong hjertet.

Når ord ikke slår til

Vi vil gerne hjælpe og gerne være der for de personer, vi holder af, især i svære situationer, men det er netop i disse situationer ofte svært at finde de rette ord. Ord der beskriver, at vi er der for dem og at de skal fortsætte kampen og være stærke.
Det var netop ordene Stay Strong der blev indgraveret i Tinas sølvhjerte. Blot to ord…… men med større betydning end en hel sætning ville kunne udtrykke.

Jeg besøgte Tina på sygehuset, hvor hun fik hjertet som vedhæng i en lædersnor – hun var meget rørt og taknemlig. Tina tabte desværre kampen mod kræften 14 dage efter mit besøg. Tinas rejse endte den 27. februar 2012 og jeg indså, at min rejse mod noget nyt og meget følelsesbetinget nu var begyndt.