fbpx

Pleje af smykker

Vedligeholdelse af sølvsmykker

Ved dagligt brug

Mange oplever, at deres sølvsmykker får en snavset, oxideret overflade – det er ikke fordi der er noget galt med kvaliteten, men simpelthen en proces, der kan ske på grund af kroppens syre, sved, varme og visse typer medicin fremmer denne proces.

Nogle personer oxiderer smykker mere end andre. Derudover samler smykkerne også på snavs fra cremer eller andet. Det er vigtigt at du sørger for at vedligeholde dit Stay Strong smykke løbende, således at smykket ikke når at få store pletter, som kan være svære at fjerne.

Ved lejlighedsvis brug

Bruger du ikke dit Stay Strong smykke dagligt, er det vigtigt at du opbevarer det hensigtsmæssigt. Sørg for at smykket er pakket i en lufttæt plastikpose, når det ikke er i brug.

Generelt

Hvis du lægger en silicapose (de små affugtningsposer, som du altid får med sko, tasker osv.) ned i dit smykkeskrin, vil de små gelkugler holde fugten ude, og dine halskæder, armbånd og ringe holder sig pænere.

Undgå at opbevare dine smykker i træskuffer/træskrin da træ får smykkerne til at oxidere yderligere.

Vedligeholdelse af forgyldte og roséforgyldte smykker

Stay Strongs forgyldte og rosé forgyldte smykker, er 925 sølv som er belagt med 2 lag ægte finguld. Holdbarheden er derfor super god. Er dit smykke forgyldt eller rosé forgyldt undgå da rensemidler – og følg ovenstående råd om vedligeholdelse.

 

Rensning

Sølvsmykker

Du kan rense sølv på følgende måde:

Du skal bruge stanniol, salt og vand og lidt bagepulver – ikke andet. Når denne blanding fjerner belægningerne, skyldes det blot en kemisk reaktion. Du skal altså ikke pudse på smykket, bare lægge det ned i væsken – og lade væsken rense det.

  • Dæk bunden af skålen med sølvpapir (den blanke side af sølvpapiret skal vende opad).
  • Hæld kogende vand i skålen.
  • Tilsæt 2 spiseskefulde bagepulver og 2 spiseskefulde salt og rør rundt.
  • Læg dit Stay Strong sølvsmykke i vandet og lad det ligge i 1 time.
  • Tag Stay Strong smykket op, tør det med et tørt viskestykke og se det skinne.

Forgylde og rosé forgyldte smykker

Forgyldte sølvsmykker renser du bedst ved blot at pudse med en blød klud eller en pudseklud. Dermed får du den gyldne farve tilbage og fjerner skidt.

Skal dog bemærke, at det vigtigt at være forsigtig, da der kan slides på forgyldningen.

Det bedste at bruge er en pudseklud specielt til ædelmetaller, som kan købes i de fleste gængse supermarkeder