Min kamp og min styrke

af maj 28, 2019Historie

Når jeg tænker tilbage på forløbet, fra jeg lå i koma til det, jeg har opnået i dag, virker det næsten surrealistisk. Hvordan noget, der er så svært, kan ende med noget, der er så godt, og som gør mig så lykkelig, er helt ubegribeligt.

Lungebetændelsen der ændrede mit liv

Året, der kom til at betyde en komplet omvæltning i min tilværelse, var 1996. Jeg var mor til en dreng på 6 år og en pige på blot 4 år, da jeg, efter at have gået rundt med en ubehandlet lungebetændelse endte med at blive lagt i kunstig koma i 5 uger, da der var kommet betændelse i blodet.

Jeg var pludselig ikke den samme Karin

Da jeg vågnede fra komaen, var jeg ikke den sammen. Ud over den enorme fysiske forandring hvilken bestod i, at jeg var blevet meget tynd og slap, kunne jeg ikke gå, tale eller bevæge mine arme. Det var forfærdeligt og ubeskriveligt. Et yderligere resultat af min ubehandlede lungebetændelse blev, at min ene lunge klappede sammen 2 gange og løsningen på dette problem var, at jeg skulle opereres. Efter komaen sad jeg i kørestol, men efter flere måneders genoptræning blev jeg langsomt atter gående.

Endelig efter tre måneders genoptræning kunne jeg komme hjem til min familie. Jeg troede, at alt nu bare kunne gå fremad, men sådan blev det ikke. Efter min hjemkomst opdagede jeg og alle omkring mig, at jeg var forandret. Jeg kunne ikke længere have to bolde i luften, blev hurtigt træt, jeg havde svært ved at huske og jeg mistede hurtigere tålmodigheden end førhen. Denne ændring var hård, ikke mindst for mig selv, men også for mine nærmeste.

Jeg havde svært ved at håndtere denne nye situation og ønskede egentlig bare at være den Karin, jeg var før lungebetændelsen. Men sådan kunne det ikke blive. Jeg blev deprimeret, følte angst og fik både medicin om dagen samt for at sove, da angsten for, om jeg endnu engang først skulle vågne efter 5 uger fyldte meget i mig. 12 år efter i 2008 stopper jeg med alt medicin og er medicinfri i dag.

Diagnosen

En neurolog konstaterede i 1997, at grunden til min forandring lå i den lange periode hvor lungen ikke havde formået at sende ilt nok til min hjerne. Neurologen fortalte mig, at forandringen jeg havde følt og ikke kunne genkende ved mig selv desværre var kronisk.

De følgende år

Jeg kunne, grundet min tilstand, ikke komme tilbage til mit tidligere arbejde som it medarbejder. Jeg gik og gemte mig derhjemme. Gradvist indså jeg, at jeg kunne bruge mine hænder på en anden måde end jeg havde været klar over før. Jeg startede med at sætte perler på en snor, hvilket gav mig en enorm positiv følelse indeni. Jeg kunne mærke på mig selv, at jeg ville mere, jeg ville lære at lave smykker og første skridt var at lære at lodde. Jeg fandt hurtigt ud af, at dette var den vej jeg skulle gå. Det startede med et basis kursus, men er efterhånden blevet til mange kurser, i hvilke kun fantasien sætter grænser.

Mine følelser udtrykt gennem design

Jeg arbejder med følelser og i følelser. Min måde at designe smykker på er blevet min måde at udtrykke følelser. Herigennem bliver mit design af smykker styret af mine indre følelser, hvilket medfører, at hvert designet smykke er unikt.

Tingene lykkedes

I dag føler jeg mig på mange punkter som et anderledes menneske end før. Jeg har, ændret mit syn og fokuserer nu på det positive i tilværelsen og livet. Troen på mig selv har samtidigt gjort mig til den jeg er i dag. Jeg har lært at leve med de begrænsninger, som jeg, grundet mit lange sygdomsforløb, har nu.
En ting, der står mig enormt klart i dag er, at jeg ikke længere ønsker at være den Karin, jeg var, inden jeg blev syg.

Mit værksted

I 2011 fik jeg en kontrakt med Krusmølle i Aabenraa og har siden arbejdet på mit åbne værksted, hvor mine kunder kan møde mig og jeg dem.